üst reklam 2

Kategoriler
Cnc Router Nedir?

Cnc Router Nedir?

28.06.2022
Cnc Router Nedir?

İlk yazımızda cnc nedir? çeşitleri nelerdir? konusunu detaylı olarak açıklamıştık.Şimdi anlatacağımız konu, Ağaç ahşap işleme,mermer işleme sektöründe yoğun olarak kullanılan Cnc Router nedir nerelerde kullanılır? Meon robotik otomasyon olarak tecrübe ve bilgimizin yettiği kadarıyla anlatmaya çalışalım..

Cnc Router Nedir?

 Cnc routerlar genel olarak ahşap,mdf,sunta,derlin,kompozit,poliüretan,cam,plastik,alüminyum,strafor,plexi,mermer,granit ve daha bir çok malzemeyi işleme oyma,desen yapma,yazı yazma,rölyef,kazıma,3d şekil verme, metal döküm için ahşaptan kalıp yapma gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılırlar.Cnc Routerlar değişik ölçülerde imal edilmektedir.İhtiyacınız ve bütçenize en uygun cnc router fiyatları değişim göstermektedir.

cnc router ile yapılan işlercnc router ile yapılan işler 2

 

 Cnc router da boyut olarak orta ölçekli olanlara genelde masaüstü cnc router denmektedir.Masaüstü cnc routerınızı istediğiniz yere monte ederek alandan tasarruf ederek kullanabilirsiniz.Bir çok kullanıcı masaüstü cnc router tezgahını kendi imal edebilmektedir.Genelde Hobi Cnc yapanlar bu işleri severek yapmaktadır.Ve bir çoğu zamanla bu işlerde uzmanlaşarak kendi Cnc router imalatı işyerine dönüştürmüşlerdir.Başarılarının en büyük sırrıda sevdikleri işi yapmalarıdır.

Cnc routerlar genelde mach3 cnc kontrol programı veya modüller cnc kontrol panelleri ile kullanılırlar.Bilgisayar ortamında herhangi bir tasarım programından çizimi yapılan bir parçanın cnc kodları çıkarılıp ardından da cnc router tezgahımızın mach3 cnc kontrol programına yüklenerek o parçanın üretimine başlanmış olunur.Yapılan ilk ayardan sonra o parçadan aynı ölçü ve özeliklerde bir çok parça üretilebilir.Buda cnc router tezgahının en büyük avantajıdır.

 

Cnc Router kullanım yerleri;

mobilya ve marangoz sektöründe

Reklam tabela sektöründe

Mermer İşleme sektüründe

Kompozit işleme sektöründe

Alüminyum panel işleme sektöründe

Metal döküm için kalıp işleme sektöründe

Cam işleme sektöründe

Pcb kazıma işleminde

 

 

Cnc router kullanım avantajları;  

Yatırım maliyetini kısa bir zamanda amorti eder

Bir çok işin imalatını kısa zamanda yapar

Rakip firmalarla maliyet açısından rekabet etme avantajı sağlar

Daha önce yapılan işlerin tekrar tekrar aynı ölçü ve özellikte yapılmasını sağlar

Üretim maliyetlerini düşürür

Karmaşık işlerin yapılmasını kolaylıkla yapmanızı sağlar

 

 

 Cnc Router Bakımı Nasıl Olur?

 

Cnc router tezgahlarının bakımı son derece önemli konulardan biridir.Cnc routerınızın bakımını ne kadar titizlikle yaparsanız o kadar Cnc tamir onarım maliyetinden ve tezgah duruş zamanından kurtulmuş olursunuz.Ayrıca bakımı iyi yapılan cnc tezgahların kullanım ömrü artar,uzun yıllar verimli bir şekilde çalışmalarını sürdürürler.

 

Cnc Bakımında;

- Cnc elektrik panosunun uygun havalandırması,pano içine kaçan toz ve talaşın temizlenmesi

- Otomatik yağlama sisteminiz yoksa kızak arabalarının,vidalı millerin,kramiyer dişlilerinin belli peryodlarda yağlanması

- Cnc eksen kızaklarının kızak koruyucu sistemlerlen korumaya alınması

- Hareketli kablo kanalı içine giren talaşların temizlenmesi (aksi halde belli bir zaman sonra kablo kopmalarına sebeb olabilirler)

- Spindle motorunuzun aşırı ısınmasını engellemek için ekstra soğutucu fan kullanılması

- Tezgah terazisinin belli zamanlarda kontrol edilmesi

- Kayış kasnakların kontrülü

-Step veya Servo motorlarının temizliği (motor üzerindeki toz,talaşı temizleyiniz.)